15:51
Փորկապությունից կարելի է խուսափել
 

   


 Փորկապությունից կարելի է խուսափել Պարբերաբար կրկնվող փորկապությունը հաճախ սխալ սնվելու արդյունք է: Փորկապությունից որպես կանոն բողոքում են նրանք, ովքեր հիմնականում սպիտակ հաց, դժվարամարս սնունդ են օգտագործում, իսկ մրգեր, բանջարեղեն, սև հաց, թթու դրած կաղամբ` հազվադեպ: Եթե փորկապությունը ոչ թե աղեստամոքսային համակարգի այս կամ այն հիվանդության, այլ սխալ սնվելու հետևանք է, հարկավոր է լուրջ ուշադրություն դարձնել սննդակարգին, կարգավորել աղիքների աշխատանքը:

Առաջին հերթին սննդակարգ պետք է ներառել այն մթերքները, որոնք հարուստ են բուսական բջջանյութով, օրինակ` ցորենի հաց, հում բանջարեղեն (գազար, շաղգամ, պոմիդոր, վարունգ, հազար, մարինադացված, թթու դրած կաղամբ և այլն), հատապտուղներ և մրգեր: Սննդակարգում իրենց հաստատուն տեղը պետք է ունենան կաթնաթթվային թարմ մթերքները` մածունը, կեֆիրը, յոգուրտը և այլն: Փորկապության դեմ լավ են օգնում մայոնեզը, թթվասերը (որին պետք է ձեթ ավելացնել), բանջաեղենով աղցանները, կանաչեղենով ճաշերը (եղինջով, փիփերթով և այլն), ձիթապտղի ձեթով պատրաստած կերակրատեսակները:


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԱՌՈՂՋԱՐԱՆ | Դիտումներ: 1084 | Ավելացրեց: Admin | Տեգեր: առողջարան | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ