23:12
Սննդի ընդունումը՝ ըստ կենսաբանական ժամերի
 

   

 


Գիտնականները պարզել են, որ սննդի ընդունման ժամերը կարգավորելով` կարելի է ազատվել քնատությունից ու ցրվածությունից, լավացնել նյութափոխանակությունը, խուսափել գիրանալուց և, առհասարակ, պահպանել առողջությունը: Ծանոթանանք այն ժամերին, երբ մենք պետք է սնունդ ընդունենք:

Մոտավորապես ժամը 6:00-ից մեր օրգանիզմը պատրաստ է էներգիայի մեծ չափաբաժին ընդունել, որը պետք է բավականացնի ամբողջ օրվա համար: Ժամը 6-7-ը նախճաշելու ճիշտ ժամանակահատվածն է, ընդ որում` այն պետք է սննդարար և լիարժեք լինի:
     
Առավոտյան ժամը 10:00-ին պետք է թեթևակի սնվել` ուժերը պահպանելու համար:
     
Կեսօրին` ժամը 15:00-16:00-ի սահմաններում, անհրաժեշտ է օրգանիզմը «սնել» էներգիայի նոր չափաբաժնով: Թեթևակի ճաշելու ժամանակն է: Եթե աշխատավայրում եք, անպայման պետք է դադար տալ և հանգստանալ, քանի որ հենց այս ժամանակահատվածում է մարդու հոգեբանական և ֆիզիկական ակտիվությունը հասնում նվազագույնի:
     
18:00-19:00-ն ընթրելու ժամանակահատվածն է: Մոտավորապես 20:00-ից հետո ցանկալի է օրգանիզմն առհասարակ չծանրաբեռնել սննդով: 


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԱՌՈՂՋԱՐԱՆ | Դիտումներ: 3059 | Ավելացրեց: Admin | Տեգեր: Դիետաներ, Առողջ ապրելակերպ, առողջարան | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ