11:34
Ուտելը` որպես գլխացավի պատճառ
 

   


Որոշ մթերքների օգտագործումը կարող է գլխացավի առիթ հանդիսանալ: Ամենաչար մթերքների թվին են դասվում սուրճն ու շոկոլադը: Եթե օրգանիզմը ժամանակին չի ստանում հերթական չափաբաժինը, ապա այն հատուցում է գլխացավով: 

Շատ մարդկանց մոտ գլխացավ առաջանում է կենսածին ամիններից, որոնք պարունակվում են պանրի, քացախի, մանանեխի, մայոնեզի, խոզապուխտի, սոյայի, անանասի, ավոկադոյի, սալորի մեջ:
Շատ դեպքերում գլխացավ է առաջացնում նատրիումի գլուտամատը: Այն ավելացնում են պատրաստի կերակուրներին համ տալու համար: Ալերգիկ մարդկանց մոտ գլխացավ կարող է առաջանալ երշիկից: Եփած երշիկն ու նրբերշիկը պարունակում են նիտրիտներ, որոնք հաճելի վարդագույն տեսք են հաղորդում դրանց: Հենց այդ նիտրիտն էլ գլխացավի պատճառ է հանդիսանում:


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԱՌՈՂՋԱՐԱՆ | Դիտումներ: 1313 | Ավելացրեց: Admin | Տեգեր: առողջարան | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ