11:34 Ուտելը` որպես գլխացավի պատճառ | |||
Որոշ մթերքների օգտագործումը կարող է գլխացավի առիթ հանդիսանալ: Ամենաչար մթերքների թվին են դասվում սուրճն ու շոկոլադը: Եթե օրգանիզմը ժամանակին չի ստանում հերթական չափաբաժինը, ապա այն հատուցում է գլխացավով: Շատ մարդկանց մոտ գլխացավ առաջանում է կենսածին ամիններից, որոնք պարունակվում են պանրի, քացախի, մանանեխի, մայոնեզի, խոզապուխտի, սոյայի, անանասի, ավոկադոյի, սալորի մեջ: Շատ դեպքերում գլխացավ է առաջացնում նատրիումի գլուտամատը: Այն ավելացնում են պատրաստի կերակուրներին համ տալու համար: Ալերգիկ մարդկանց մոտ գլխացավ կարող է առաջանալ երշիկից: Եփած երշիկն ու նրբերշիկը պարունակում են նիտրիտներ, որոնք հաճելի վարդագույն տեսք են հաղորդում դրանց: Հենց այդ նիտրիտն էլ գլխացավի պատճառ է հանդիսանում: Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |