09:02 Կոճապղպեղի (իմբիր) օգտակար հատկությունները | |||
Կոճապղպեղը հիմնականում օգտագործվում է որպես համեմունք: Նկատելի է, որ մշտապես օգտագործելու դեպքում այն նպաստում է մաշկի և ընդհանրապես օրգանիզմի երիտասարդացմանը: Կոճապղպեղն օգտագործվում է և՛ բնական (մանրացրած), և՛ փոշի վիճակում:
Այն կիրառվում Է որպես տարբեր հիվանդությունների համար կանխարգելիչ և բուժիչ միջոց: Այս յուրատեսակ բույսի արմատն օգնում Է թունավորման ժամանակ, հանում Է սրտխառնոցը: Կոճապղպեղի օգտագործումը նպաստում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի իջեցմանը: Համային առումով կոճապղպեղը միաժամանակ կծու է և քաղցր: Այն ավելացնում են մսային, ձկնային կերակրատեսակներին, իսկ փոշի վիճակում այն օգտագործվում է նաև զանազան ըմպելիքների և կոնֆետների արտադրության մեջ: ճապոնական խոհանոցում կոճապղպեղը սուշիի պարտադիր բաղադրիչներից է: Քանի որ այդ կերակրատեսակում օգտագործվում է հում ձկնեղեն, հետևաբար կոճապղպեղը համային ինքնատիպ հավելման հետ միաժամանակ նաև հակաճիճվային գործառույթ է իրականացնում: Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |