10:40 Կարտոֆիլի օգտակարության մասին | |||
Կարտոֆիլի բուժիչ հատկությունները հայտնի է եղել վաղ ժամանակներից: Այն օգտագործվել է այրոցքների, էկզեմայի, վերին շնչառական ուղիների կատառների բուժման, խոցային հիվանդությունների, ուժեղ գլխացավերի և այլ դեպքերում: Կարտոֆիլը բարձր է գնահատվում դիետիկ սնման ընթացքում: Այն հանդիսանում է կալիումի հիմնական աղբյուր, ընդ որում կալիումը կարտոֆիլի մեջ ավելի շատ է, քան հացի, մսի և ձկան մեջ (570մգ 100գ-ում): Օրգանիզմի` կալիումի օրական պահանջը կարելի է բավարարել 500գ կարտոֆիլ օգտագործելով: Կարտոֆիլի հում հյութը դրական արդյունքներ է տվել ստամոքսի և 12-մատնյա աղիքի խոցային հիվանդությունների բուժման ընթացքում: Բուժման արդյունքում հիվանդների մոտ նկատվել է ընդհանուր վիճակի լավացում, ցավերի, այրոցքների, սրտխառնոցի վերացում, իջել է ստամոքսահյութի թթվայնությունը: Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |