07:36 Ինչո՞վ է օգտակար կաղամբը | |||
Կաղամբը բազմաթիվ տեսակներ ունի` ծաղկակաղամբ, ծովակաղամբ, կարմիր կաղամբ և այլն, որոնք շատ օգտակար են և լայնորեն կիրառվում են ոչ միայն խոհանոցում, այլև ժողովրդական բժշկության մեջ: Կաղամբը հարուստ է կարոտինով, B1, B2, B6, PP, C վիտամիններով, անհրաժեշտ թթուներով, հանքային աղերով` նատրիումով, կալիումով, մագնեզիումով, կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, յոդով: Սննդաբան-բժիշկները նիհարել ցանկացողներին խորհուրդ են տալիս կաղամբ հաճախ օգտագործել. այն մաքրում է օրգանիզմն ավելորդ ճարպերից և թունավոր նյութերից: Իսկ վերջերս գիտնականները հաստատել են նաև, որ կաղամբը օգնում է նվազեցնել ուռուցքային գոյացությունների առաջացման հավանականությունը: Կաղամբը նյարդերը հանգստացնող հատկություն ունի (հատկապես ծաղկակաղամբը), լավացնում է արյան շրջանառությունը, բարձրացնում օրգանիզմի դիմադրողականությունը, օգնում մեղմել գլխացավը, ինչպես նաև օժտված է հակամանրէային հատկությամբ: Նրանք, ովքեր աղեստամոքսային համակարգի խանգարումներ ունեն, հաճախ խորհուրդ են տալիս կաղամբի հյութ օգտագործել: Вся правда о цветной капусте: свойства цветной капусты Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |