07:57
«Առողջության կապսուլա»՝ լորի ձու
 

   

 

Լորի ձուն, չնայած հավի ձվի համեմատ բավականին փոքր է, սակայն իր օգտակար հատկություններով համարվում է «առողջության կապսուլա»: Լորի մարմնի ջերմաստիճանը մոտավորաապես 40° է, հետևաբար այս թռչունները սալմոնելոգով չեն հիվանդանում: Հենց այդ պատճառով լորի ձուն կարելի է օգտագործել նաև հում վիճակում: Ի դեպ, այդպես դրանք ավելի օգտակար են: Բացի համեղ և սննդարար լինելուց, լորի ձվերը կիրառվում են նաև բուժիչ նպատակներով:

Ստամոքսի հիվանդությունների դեպքում օգտագործվում է լորի ձվի կճեպը: Այն պետք է լվանալ, չորացնել, փշրել: Ընդունել օրը 2 անգամ, ուտելու ժամից անկախ, օրվա մեջ օգտագործել թեյի գդալի մեկ երրորդի չափով, վրայից մի քիչ ջուր խմել:
Ալերգիայի և ասթմայի դեպքում մեկ հում ձուն խառնել կես թեյի գդալ մեղրի հետ, խառնել: Մեկ ձուն ընդունել առավոտյան, երկուսը երեկոյան: Ընդունել ուտելուց երեք ժամ առաջ: Բուժման կուրսը 40 օր է: Հետո ընդմիջել և կուրսը կրկնել կես տարի անց:
Լորի ձվի օգնությամբ կարելի է արագորեն իջեցնել բարձր ջերմությունը: Լորի 5 հում ձուն խառնել 1 ճաշի գդալ շաքարավազի հետ, ավելացնել 100 գրամ օղի:

 



Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԱՌՈՂՋԱՐԱՆ | Դիտումներ: 2095 | Ավելացրեց: Davbad | Տեգեր: առողջարան | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ