11:31
Աղի օգտագործման հետ կապված խորհուրդներ
 

   






Ահա աղի հիմնական աղբյուրները.

  • մշակում անցած կերակուր,
  • աղ, որն ավելացվում է կերակուրը պատրաստելիս և մատուցելիս,
  • աղ, որը պարունակվում է հենց մթերքներում:

Իսկ ինչպես կարելի է կրճատել աղի օգտագործումը. մշակում անցած մթերքները պետք է հանել սննդակարգից: Հետևեք այս պարզ խորհուրդներին սննդում օգտագործվող աղի քանակը քչացնելու համար:

  • Խանութում. Վնասակար աղի ուտետները (չիփսեր, աղով բոված ընկույզներ) փոխարինեք սովորական անալի ընկույզներով և տապակած հացերով: Հրաժարվեք սոուսներից: Սոյայի սոուսը հատկապես հարուստ է աղով: Ընտրեք առանց աղի պահածոյացված բանջարեղեն: Ուշադրություն դարձրեք սննդի փաթեթի վրայի գրվածներին. 0.5 գ նատրիում 100գ մթերքի համար շատ է, իսկ 0.1 գ նատրիում 100գ մթերքի համար քիչ է: Չափահաս մարդու համար օրվա ընթացքում նատրիումի չափաբաժինը չպետք է գերազանցի 6գ-ը:
  • Խոհանոցում. Մսին, ձկանը, հավին հաճելի համ հաղորդելու համար դրանց վրա թարմ կանաչի (ռեհան, անանուխ) ավելացրեք: Եփելիս աղ մի ավելացրեք: Արդեն պատրաստի կերակուրը համտեսեք, որպեսզի հասկանաք, պետք է աղ ավելացնել, թե չէ: Աղցանների մեջ թարմ անանուխ և ռեհան կտրատեք անմահական համ ստանալու համար;
  • Սրճարանում. աղ մի լցրեք կերակուրի վրա, քանի դեռ այն չեք համտեսել: Փորձեք ոչ թե աղ, այլ պղպեղ ավելացնել:

Ծովային աղ. այն քիչ քանակությամբ պարունակում է հանքային նյութեր, որոնք չկան սովորական աղի մեջ: Սակայն, չնայած այս առավելությանը, ծովային աղի օգտագործումը նույնպես պետք է սահմանափակել:




Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԱՌՈՂՋԱՐԱՆ | Դիտումներ: 2145 | Ավելացրեց: Admin | Տեգեր: առողջարան | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ