Տորթ բեզե՝ մուրաբայով
08.12.2013, 22:47 | |||||||
![]()
  kiss.am ![]() Ի՞նչ է անհրաժեշտ 3 ձվի սպիտակուց 50 գ վարսակի մանր փաթիլներ 175 գ + 2 ճաշի գդալ շաքարավազ 300 գ ելակի կամ ազնվամորու ջեմ 300 մլ 35% յուղայնությամբ սերուցք Շաքարի փոշի՝ վրան ցանելու համար Չափաբաժին 8 Պատրաստման ժամանակը 2 ժամ 40 րոպե Ինչպե՞ս պատրաստել 1. Տապակը պատել յուղաթղթով, վրան լցնել վարսակի փաթիլները և 2 ճաշի գդալ շաքարավազը։ Խառնել և հավասարեցնել։ 15 րոպեով դնել մինչև 280°С տաքացրած ջեռոցը։ Լցնել ափսեի մեջ և թողնել, որ սառչի։ 1 ճաշի գդալ պահել զարդարելու համար։ 2. Ջեռոցի ջերմաստիճանը նվազեցնել մինչև 100°С։ 20 սմ տրամագծով յուղաթղթից երկու շրջանակ կտրել։ 3. Սպիտակուցները լավ հարել, մինչև պինդ փրփուր ստացվի։ Շարունակելով հարել՝ աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը և վարսակի փաթիլները։ Ստացված զանգվածը բաժանել 2 հավասար մասերի և հավասար շերտերով տարածել 2 շրջանակների վրա։ Շերտերից մեկի վրա ցանել մնացած վարսակի փաթիլները։ Թխել 2 ժամ, հետո փակ ջեռոցում թողնել մինչև սառչի։ 4. Սերուցքը հարել մինչև պնդանալը։ 5. Այն շերտը, որի վրա վարսակ չի ցանած, պատել հարած սերուցքի 2/3-ով։ 6. Վրան ջեմ քսել և ծածկել երկրորդ շերտով։ Քսել մնացած սերուցքը։ Տորթը զգուշորեն թղթից տեղափոխել մատուցարանի վրա։ Զարդարել թարմ կամ պահածոյացրած հատապտուղներով, շաքարի փոշի ցանել։ Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| Դիտումներ: 2362 | Բեռնումներ: 0
| | |