Լահմաջո
14.01.2014, 21:11
 

   liloart.blogspot.com


Այս բաղադրատոմսով պատրաստելիս լահմաջոն շատ-շատ է ստացվում, մոտ 60-65 հատ, այդ իսկ պատճառով կարող եք պատրաստել կեսը:
 

ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ

1 կգ ալյուր
400 գ. մածուն
1 կգ տավարի կամ ոչխարի միս
1 հատ գլուխ սոխ
2 հատ լոլիկ կամ 2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
1 հատ կանաչ պղպեղ
200 գ. խառը կանաչի
աղ, սև պղպեղ, սխտոր
կես թեյի գդալ սոդա

ՊԱՏՐԱՍՏՈՒՄԸ

1. Ալյուրը լցնել բուրգի նման, մեջտեղում փոս անել, որտեղ լցնել տաք ջրով, սոդայով բացած մածուն և աղ, լավ խառնել, պինդ խմոր հունցել, ոչ մեծ գնդերի բաժանել և թողնել, որ բարձրանա մոտ 30 րոպե:

2. Խճողակ պատրաստելու համար փափուկ միսը աղալ մսաղացով, ավելացնել մանր կտրատած կամ քերիչով անցկացրած գլուխ սոխ, կանաչի, ծեծած սխտոր, լոլիկ կամ տոմատ, սև պղպեղ, մանր կտրատած կանաչ պղպեղ և աղ:

3. Խմորի գնդերը գրտնակել 3 մմ հաստությամբ, վրան բարակ շերտով դնել մսի խճողակը և թխել լավ տաքացրած ջեռոցի մեջ 170-200 C:

Շատ համեղ է ստացվում, եթե խմորի վրա, մինչև խճողակը քսելը բարակ շերտով կարագ քսեք:
Մատուցել տաք վիճակում:


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԽՈՀԱՆՈՑ | Ավելացրեց: Admin | Տեգեր: Խոհանոց
Դիտումներ: 26743 | Բեռնումներ: 0 | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ