Յոգերը բուսական սնունդը մարդու օրգանիզմի համար ավելի օգտակար, մաքուր և անվնաս են համարում, քան կենդանական ծագման սնունդը: Նրանք խոհրհուրդ են տալիս`
հրաժարվել մսեղենից կամ սահմանափակել դրա օգտագործումը, քանի որ դրանք աղիքում նեխում են առաջացնում` դառնալով օրգանիզմի վաղաժամ ծերացման պատճառ:
Կերակուրները պատրաստել բուսական ճարպերով (ձեթ): Կենադանական ճարպերը (կարագ, յուղ) խանգարում են լյարդի և միզապարկի աշխատանքը, նպաստում աթերոսկլերոզի զարգացմանը:
Սննդակարգից բացառել շաքարն ու այն մթերքները, որոնք շաքար են պարունակում:
Նվազեցնել խմորիչով պատրաստած մթերքների (խմորեղեն, թխվածքաբլիթներ և այլն) օգտագործումը, քանի որ խմորիչը գրգռում է աղիքի միկրոֆլորան:
Կաթն օգտագործել չափավոր քանակությամբ: Երեխաներին այն օգտակար է, իսկ մեծահասակներին` ոչ, քանի որ վատ է անդրադառնում նյութափոխանակության վրա:
Օրվա ընթացքում` 15-20 րոպեն մեկ 1-ական կում ջուր խմել: Դա օգնում է կարգավորել երիկամների աշխատանքը, զարկերակային շնշումը, օրգանիզմը մաքրում է խարամներից:
Չի կարելի ուտել չափազանց տաք և սառը սնունդ, կամ մեկից անցնել մյուսին:
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին: