11:18 «Մենք այն ենք, ինչ ուտում ենք». ինչպե՞ս գրագետ սնվել | |||
Սա հին հունական ասացվածք է, որը գուցե կարելի է մեկնաբանել հետևյալ կերպ, պետք չէ հրաժարվել որևէ մթերքից կամ տառապել զանազան դիետաների դիմելով: Պարզապես պետք Է ճիշտ սնվել: Ամերիկացի Հերբերտ Շելտոնը գտավ մի մեթոդ, որին հետևելով՝ կարող եք կարգավորել ձեր քաշը: Այդ մեթոդի էությունն այն Է, որ անհամատեղելի մթերքներն իրար խառնելու փոխարեն, դրանք պետք է առանձին- առանձին ուտել: Նա ուտելիքները բաժանեց խմբերի: Ըստ նրա, եթե ցանկանում եք գրագետ սնվել, ուրեմն այդ դասակարգումը պետք է անգիր իմանաք այնպես, ինչպես բազմապատկման աղյուսակը և տարբեր խմբերի պատկանող մթերքները միասին չուտեք: Այդ խմբերն են. Սպիտակուցներ - ընկուզեղեն, լոբեղեն, սոյա, միս, ձուկ, հավկիթ, պանիր, Տարբեր խմբերի պատկանող մթերքներից կարելի է միայն համադրել օսլան և ճարպերը, այսինքն՝ տապակած կարտոֆիլը կարելի է ճարպի հետ ուտել, բայց կոտլետի հետ՝ ոչ մի դեպքում: Իսկ բուտերբրոդների մասին ընդհանրապես պետք է մոռանալ, քանի որ օսլան չի համատեղվում սպիտակուցների հետ: Կան նաև ոչ մի խմբի հետ չհամատեղվող մթերքներ, օրինակ, դդումը: Այն կարելի է ուտել միայն հերթական սնունդն ընդունելուց երկու ժամ հետո: Այդպիսին է նաև կաթը, քանի որ դրա մեջ միաժամանակ և՛ սպիտակուցներ, և՛ ածխաջրեր կան: Ըստ այս մեթոդի՝ երեխաներին մայրիկների կողմից պարտադրվող ապուրներն իսկական փորձություն են ստամոքսի համար: Գրագետ սնվելու համար պետք է պահպանել մի կանոն ևս. ուտելուց կես ժամ առաջ հարկավոր է մեկ բաժակ որևէ հեղուկ խմել: Ինչպե՞ս ճիշտ սնվել ամեն օր և նիհարել Ինչպես ճիշտ ընդունել սնունդը գիշերը՝ մկանային զանգված հավաքելու համար Ինչպե՞ս ճիշտ սնվել հղիության ընթացքում Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |