16:07 Ինչո՞վ է օգտակար կվասը | |||
Կվասը` շնորհիվ իր սննդարարության, օժտված է բազմաթիվ օգտակար և բուժիչ հատկություններով: Այն նախ և առաջ ժողովրդական միջոց է ավիտամինոզի դեմ, քանի որ հարուստ է օրգանիզմին անհրաժեշտ միկրոտարրերով և վիտամիններով` կաթնաթթվով, B խմբի վիտամիններով, կլցիումով, մագեզիումով, ֆոսֆորով և ամինաթթուներով (այդ թվում և` անփոխարինելի): Կվասը կարգավորում է աղեստամոքսային համակարգի աշխատանքը, կանխում վնասակար մանրէները, լավացնում նյութափոխանակությունը, դրականորեն անդրադառնում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքի վրա: Խորհուրդ է տրվում ուտելուց առաջ կվաս խմել նրանց, ովքեր բողոքում են գաստրիտից (ստամոքսահյութի ցածր թթվայնությամբ), սրտի աշխատանքից, արյան զարկերակային բարձր ճնշումից, թույլ նյարդերից: Կվասի բաղադրության թթուները օրգանիզմից դուրս են մղում մահացած, հիվանդ բջիջները: Ժողովրդական բժշկության մեջ կվասը նաև հայտնի է որպես ատմներն ամրացնող, խոցերը բուժող և նիհարեցնող միջոց: Բացի այդ` այն վերացնում է հոգնածությունը և բարձրացնում աշխատունակությունը: Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |