22:08
Գարեջուրն ու սիրտը
 

   


Գարեջրի կողմնակիցները պնդում են, որ դրա պարունակության մեջ առկա ածխաթթուն լայնացնում է մարսողության օրգանների լորձաթաղանթի մազանոթները և նպաստում արյան մեջ հեղուկի առավել արագ ներթափանցմանը: Հենց սա են նրանք համարում խմիչքի առավելությունը:



Սակայն, երբ գարեջուրն արագ ներծծվում է օրգանիզմում, այն չափից շատ է մեծացնում արյան հոսքը, իսկ մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում առաջացնում է երակների և սրտամկանի լայնացում: Այս ռենտգենոլոգիական երևույթն անվանում են «գարեջրային սրտի» համախտանիշ: Գարեջրի չարաշահումը բացասաբար է անդրադառնում սրտի աշխատանքի վրա:
Փրփրարտադրությունն ավելացնելու համար որոշ գարեջուր արտադրող ընկերություններ խմիչքի մեջ ավելացնում են կոբալտի միացություններ: Լինելով կալցիումի քիմիական նույնատիպը` կոբալտը սրտամկանում «զբաղեցնում» է կալցիումի տեղը: Սակայն կոբալտը չի կարող կատարել այն գործողությունը, որը կալցիումը կատարում է սրտամկանի բնականոն աշխատանքն ապահովելու համար: Ավելին` այն նվազեցնում է սրտամկանի կրճատման հնարավորությունը, լայնացնում սիրտը և բերում, այսպես կոչված, սրտային անբավարարության:


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԱՌՈՂՋԱՐԱՆ | Դիտումներ: 1435 | Ավելացրեց: Davbad | Տեգեր: Առողջ ապրելակերպ, առողջարան | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ