22:08 Գարեջուրն ու սիրտը | |||
Գարեջրի կողմնակիցները պնդում են, որ դրա պարունակության մեջ առկա ածխաթթուն լայնացնում է մարսողության օրգանների լորձաթաղանթի մազանոթները և նպաստում արյան մեջ հեղուկի առավել արագ ներթափանցմանը: Հենց սա են նրանք համարում խմիչքի առավելությունը: Սակայն, երբ գարեջուրն արագ ներծծվում է օրգանիզմում, այն չափից շատ է մեծացնում արյան հոսքը, իսկ մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում առաջացնում է երակների և սրտամկանի լայնացում: Այս ռենտգենոլոգիական երևույթն անվանում են «գարեջրային սրտի» համախտանիշ: Գարեջրի չարաշահումը բացասաբար է անդրադառնում սրտի աշխատանքի վրա: Փրփրարտադրությունն ավելացնելու համար որոշ գարեջուր արտադրող ընկերություններ խմիչքի մեջ ավելացնում են կոբալտի միացություններ: Լինելով կալցիումի քիմիական նույնատիպը` կոբալտը սրտամկանում «զբաղեցնում» է կալցիումի տեղը: Սակայն կոբալտը չի կարող կատարել այն գործողությունը, որը կալցիումը կատարում է սրտամկանի բնականոն աշխատանքն ապահովելու համար: Ավելին` այն նվազեցնում է սրտամկանի կրճատման հնարավորությունը, լայնացնում սիրտը և բերում, այսպես կոչված, սրտային անբավարարության: Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |