05:53 Ցորենի ծիլը՝ «կենդանի սնունդ» | |||
Մարդկությունը շատ վաղուց է իմացել ծիլերի կախարդական հատկությունների մասին: Պարզվում է դրանք ընդգրկված են եղել նախամարդկանց և եգիպտական բուրգերը կառուցողների սննդակարգում:
Սերմերն աճեցնելիս դրանց բաղադրության մեջ վիտամինների քանակն ավելանում է 5-8 անգամ, առաջանում է С վիտամին, որը նախապես սերմի մեջ չի լինում: Բոլոր ծիլերն օգտակար են առողջության համար, սակայն հատիկի յուրաքանչյուր տեսակ բացառիկ է յուրովի: Ցորենի, գարու, վարսակի, արևածաղկի և վուշի ծիլերն օգտակար են ստամոքսաղիքային հիվանդությունների դեպքում, բրնձի ծիլերը նպաստում են երիկամների և աղիքների մաքրմանը, եգիպտացորենի սերմերը երիտասարդացնող ազդեցություն ունեն, սիսեռինն ու լոբունը արյան մեջ նվազեցնում են շաքարի քանակը: Ծիլերը կարելի է օգտագործել աղցանների և խավարտների մեջ: Դրանք պետք չէ համադրել կաթնամթերքի հետ, քանի որ աղիքներում փքվածություն կառաջանա: Подпишитесь на доски (Գեղեցկություն և առողջություն) следующих пользователей Pinterest: Օգտակար. Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |