Ինչպես ստուգել կաթնամթերքի թարմությունը
19.09.2015, 02:58
 

   Kiss.am

Կաթ. որակյալ, յուղալի կաթը եղունգի վրա կաթեցնելիս կաթիլի ձևը գրեթե չի փոխվում:

 

Ինչպես ստուգել կաթնամթերքի թարմությունը

Ջուր խառնած կաթը եղունգից ծորում է: Լավ կաթը թանձր է, ճերմակ, իսկ խառնածը ջրիկ է, երկնագույն նրբերանգով:

Թթվասեր, թարմ թթվասերը միատարր, թանձր բաղադրություն է ունենում, լինում է սպիտակ կամ դեղնավուն, մի փոքր թթու: Հնացած թթվասերը համեղ չէ, գնդիկներ է ունենում, մակերեսին փառ է առաջանում, կծվում է, վատ հոտ է ունենում և նստվածք է տալիս:

Կաթնաշոռ, թարմ կաթնաշոռին բնորոշ է սպիտակ կամ թեթև դեղնավուն երանգը, ունի հաճելի բույր ու համ: Լավ կաթնաշոռը ոչ շատ չոր ու գնդիկավոր է լինում, ոչ էլ շատ խոնավ: Անորակ կաթնաշոռից բորբոսի հոտ է գալիս, այն տհաճ համ է ունենում:

 


 


Подпишитесь на доски (Օգտակար) следующих пользователей Pinterest: Օգտակար.


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: Օգտակար խորհուրդներ բազմազան | Ավելացրեց: Davbad | Տեգեր: աշխատող խորհուրդներ, Օգտակար, Օգտակար խորհուրդներ կենցաղի համար, առողջարան
Դիտումներ: 1132 | Բեռնումներ: 0 | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ