Շատերը հաճախ են այրոցի զգացողություն ունենում և փորձում պայքարել դրա դեմ զանազան մեթոդներով` չմտածելով այրոցն առաջացնող պատճառների մասին: Այրոցը երկու հիմնական պատճառ ունի` սեղմանի անբավարարություն, որի հետևանքով բարձր թթվայնության ստամոքսահյութը ստամոքսից անցնում է կերակրափող, և օգտագործվող այն սննդամթերքը, որը նպաստում է ստամոքսահյութի թթվայնության բարձրացմանը:
Ստամոքսահյութի թթվայնությունը բարձրացնում են բոլոր թթու, կծու ուտեստները, շոկոլադը, կակաոն, լոլիկը, կետչուպը, սխտորը, ցիտրուսայինները, ալկոհոլը, քացախը:
Այրոցի զգացողություն առաջանում է նաև շատակերությունից: Սննդի մեծ ծավալը մեխանիկորեն լայնացնում է ստամոքսն ու սեղմանը: Իհարկե, կան ստամոքսաղիքային համակարգի մի շարք հիվանդություններ, որոնք այրոց են առաջացնում, սակայն մարդկանց մեծամասնությունն այրոցից տանջվում է ինքն իր հանդեպ անփույթ վերաբերմունքի հետևանքով:
Այդ պատճառով էլ այրոց ունեցող մարդկանց համար ցանկալի է սննդային օրագիր պահել, կազմել սննդամթերքի ցուցակ, որում ընդգրկված սննդամթերքի տեսակները իրենց մոտ այրոց են առաջացնում, և խուսափել դրանցից:
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին: