15.04.2015, 21:04 | |||||||
![]()
  erkusov.com Պաղպաղակ պատրաստելու առաջին փորձերը մարդկությանն արել է դեռ մ. թ. 3000 տարի առաջ:
Հին Չինաստանում հարուստների սեղանին որպես աղանդեր մրգահյութեր էին մատուցում, որոնց ձյուն էին խառնում: Հայտնի է, որ այդօրինակ աղանդերներ պատրաստում էին նաև Սողոմոն թագավորի համար: Իսկ ներկայիս պաղպաղակի բաղադրատոմսը, որ երկար ժամանակ Չինաստանում խիստ գաղտնի էր պահվում, հայտնի դարձավ միայն 16-րդ դարում, երբ ճանապարհորդ Մարկո Պոլոն այն իր հետ Եվրոպա բերեց:
Այսօր պաղպաղակի պատրաստման հարյուրավոր բաղադրատոմսեր կան: Պաղպաղակի հիմնական հումքը կաթն է, հետևաբար ունի բոլոր օգտակար հատկությունները, ինչ կաթը: Այն գրեթե 100 օգտակար նյութեր է պարունակում` տարբեր ճարպաթթուներ, հանքային աղեր, կալցիում, վիտամիններ, ֆերմենտներ և այլն:
Պաղպաղակը հիանալի միջոց է սթրեսի դեմ, օգնում է հաղթահարել ընկճվածությունը: Ամենաօգտակարը թարմ մրգերից պատրաստած պաղպաղակն է, քանի որ ավելի հարուստ է վիտամիններով և, ի տարբերություն մյուս տեսակների, ավելի ցածր կալորիականություն է պարունակում: Պաղապաղակը չարաշահել խորհուրդ չի տրվում նրանց, ովքեր ցանկանում են պահպանել կազմվածքը:
Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| Դիտումներ: 2490 | Բեռնումներ: 0
| | |