08:25
Սննդակարգ ստամոքսի խոցի դեպքում
 

   

Սննդակարգ ստամոքսի խոցի դեպքումԽոցային հիվանդությունը բուժելու մեջ կարևոր դեր է կաղում ճիշտ սննդակարգը: Հարկավոր է ճաշացանկից հանել տապակաները, յուղոտ միսը, ձուկը, ինչպես նաև կոշտ բջջանյութ պարունակող մրգերն ու բանջարեղենը` վարունգը, կաղամբը, սպանախը:

Խորհուրդ է տրվում խուսափել ստամոքսի քիմիական բաղադրությունը գրգռող մթերքներից` ապխտած մսից, թունդ մսային արգանակներից, գազավորված ըմպելիքներից, սուրճից և կծու համեմունքներից: Կարևոր է հրաժարվել ծխելուց և ոգելիչ խմիչքներից:

Հիվանդության սրացման ժամանակ հարկավոր է հնարավերինս զուսպ սննդակարգ պահպանել` գերադասելով ջրիկ և դոնդողանման ուտելիքներ: Այնուհետև կարելի է անցնել կիսաչոր ուտեստների` խյուսերի և պյուրեների: Անհրաժեշտ է ուտել օրը 6 անգամ ոչ կալորիական սնունդ` պակասեցնելով ածխաջրերի օգտագործումը:

 


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԱՌՈՂՋԱՐԱՆ | Դիտումներ: 2167 | Ավելացրեց: Davbad | Տեգեր: Առողջ սնունդ, Առողջ ապրելակերպ, առողջարան | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ