08:25 Սննդակարգ ստամոքսի խոցի դեպքում | |||
Խոցային հիվանդությունը բուժելու մեջ կարևոր դեր է կաղում ճիշտ սննդակարգը: Հարկավոր է ճաշացանկից հանել տապակաները, յուղոտ միսը, ձուկը, ինչպես նաև կոշտ բջջանյութ պարունակող մրգերն ու բանջարեղենը` վարունգը, կաղամբը, սպանախը: Խորհուրդ է տրվում խուսափել ստամոքսի քիմիական բաղադրությունը գրգռող մթերքներից` ապխտած մսից, թունդ մսային արգանակներից, գազավորված ըմպելիքներից, սուրճից և կծու համեմունքներից: Կարևոր է հրաժարվել ծխելուց և ոգելիչ խմիչքներից: Հիվանդության սրացման ժամանակ հարկավոր է հնարավերինս զուսպ սննդակարգ պահպանել` գերադասելով ջրիկ և դոնդողանման ուտելիքներ: Այնուհետև կարելի է անցնել կիսաչոր ուտեստների` խյուսերի և պյուրեների: Անհրաժեշտ է ուտել օրը 6 անգամ ոչ կալորիական սնունդ` պակասեցնելով ածխաջրերի օգտագործումը:
Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |