08:51
Ծամոնի օգտակարության և վնասի մասին
 

   

Ծամոն ծամելն օգտակար է սնվելուց հետո ոչ ավելի, քան 5-10 րոպե: Մնացած դեպքերոմ այն վնասակար է առողջության համար:
 

Ինչու՞ է օգտակար: Մաստակը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը և լավացնում է մարսողությունը. Մասամբ մաքրում է բերանի խոռոչը սննդի մնացորդներից: Այն կարող է օգտակար լինել նիհարեցնող դիետաների դեպքում, իհարկե, եթե օգտագործվի միայն սնվելուց հետո:


Ինչու՞ է վնասակար: Ծամոն երկար ծամելը կարող է խախտել ատամնալիցքերը: Քաղցած փորին ծամոն ծամելը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը, որն էլ իր հերթին սկսկում է քայքայել ստամոքսի պատերը՝ անփուսափելիորեն բերելով գաստրիրտի կամ խոցի առաջացման: Միաժամանակ ծխելը և ծամելը նոյնպես շատ վնասակար է: Ծամոնն իր մեջ է կլանում քաղցկեղածին մասնիկները, որոնք էլ քթի միջոցով անցնում են ստամոքս:

 


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԱՌՈՂՋԱՐԱՆ | Դիտումներ: 1593 | Ավելացրեց: Admin | Տեգեր: Առողջ ապրելակերպ, առողջարան, օգտակար խորհուրդներ | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ