22:39 Բուրմունքի օգտագործումը հնում | |||
Հնում անուշահոտություն օգտագործելու ամենատարածված եղանակներից մեկը բնակարններում և հասարակական շենքերում անուշաբույր տարածելն էր հոտավետ նյութեր այրելու միջոցով: Ժամանակակից օծանելիքների հայրենիքը համարվում է Հին Արևելքը: Եգիպտացիները անուշահոտությունների մեծ սիրահար էին: Յուրաքանչյուր կին ուներ իր նախընտրած բուրմունքը, որը պահում էր թանկարժեք անոթներում: Շատ հասարակական շենքեր անուշաբուրվեցին կա՛մ անուշաբույր ջրերով, կա՛մ բուրումնավետ հեղուկ յուղերի ցողացրելու միջոցով: Իտալիայում առանձնապես արագ զարգացավ օծանելիքի արտադրությունն այն բանից հետո, երբ Իսպանիայից փոխառնվեց գինու սպիրտի ստացման մեթոդը թորման ճանապարհով: Իտալիայից օծանելիքի արվեստը տարածվեց Ֆրանսիա, որտեղ հոտավետ բույսեր աճեցնելու համար կլիմայական պայմանները բարեպաստ էին: Այստեղ պետությունը մի շարք օրենքներով և դեկրետներով խրախուսեց օծանելիքի արտադրությունը: Ժամանակակից օծանելիքի արտադությունը, իր առավել լիարժեք զարգացումն ստանալով, այժմ արտադրում է ամենատարբեր անուշահոտ նյութեր` հեղուկ, պինդ, փոշենման: Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |