Մթերքը սառնարանում ճիշտ դասավորելու մասին
09.02.2014, 21:27
 

   reda-tv.ru


Սառնարանում բոլոր մթերքները չէ, որ կարելի է իրար մոտ դնել: Սխալ պահպանման դեպքում կարող է տեղի ունենալ խաչաձև աղտոտում:

Մթերքը սառնարանում ճիշտ դասավորելու մասին

Լոլիկն ու պանիրը ձկան հետ նույն դարակում դնելու դեպքում դրանք կփոխանակվեն մանրէներով և ավելի արագ կփչանան: Ֆիզիկայի օրենքների համաձայն` սառնարանի ամենասառը դարակը ներքևինն է: Այնտեղ կարելի է պահել սառեցված միս, ձուկ և թռչնամիս: Այս մթերքների վրա առաջացող մանրէները արագ են բազմանում ու ամենավտանգավորն են: 
 
Միջին դարակներում պահում են երշիկ, պանիր, նրբերշիկ, կաթ: Ամենավերևի դարակում ցանկալի է պահել պատրաստի մթերքը, որը հարկավոր է պարզապես տաքացնել և ուտել: 
 
Հավի ձվերը անհրաժեշտ է լվանալ, չորացնել ու դասավորել սառնարանի դռան վրա՝ ձվի համար նախատեսված տեղում: 
 
Մսից պատրաստված, փաթեթավորված կիսաֆաբրիկատները պահվում են միջինը 24 ժամ: Առանձին մեծ կտորներով կիսաֆաբրիկատները օգտագործման համար պիտանի են 48 ժամվա ընթացքում: Թռչնամսից պատրաստված կիսաֆաբրիկատները պահպանվում են մինչև 12 ժամ: 
 
Բանանը, արքայախնձորն ու սեխը սառնարան դնել չի կարելի: 
 
Մասնագետները ստիպված են խոստովանել, որ սոխի և սխտորի պահպանման համար կապրոնե գուլպայից հարմար տարբերակ դեռևս մտածված չէ: 

Թարգմանությունը՝ «Մեդիաինֆորմ» լրատվական գործակալության


Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: Օգտակար խորհուրդներ բազմազան | Ավելացրեց: Admin | Տեգեր: Օգտակար խորհուրդներ կենցաղի համար
Դիտումներ: 1475 | Բեռնումներ: 0 | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ