00:45 Բուսական յուղ. օգուտ, թե վնաս. հարցուպատասխան | |||
Խոլեստերինի վնասների մասին բոլորը գիտեն, յուղալի սնունդը բարձրացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը: Բայց բուսական յուղը նույնպես յուղ է...
Առողջության համար վնասակար է աոաջին հերթին կենդանական ճարպր, քանի որ այն պարունակում է հագեցած ճարպային թթուներ: Այդ պատճառով ռացիոնալ սնունդը պետք է ներառի ոչ թե կենդանական, այլ՝ բուսական յուղեր: ***
Միջերկրածովյան սննդակարգր առաջին հերթին ներառում է բուսական մթերքներ, բանջարեղեն, մրգեր, հատապտուղներ, ձկնամթերք և շատ հազվադեպ՝ միս: Այնպես որ, պետք չէ մտածել, որ միայն ձիթապտուղն է նրա բաղադրիչը:
Ի՞նչ օգտակար հատկություններ ունի այն և վնասակա՞ր է արդյոք արևածաղկի յուղով տապական:
Որպեսզի բուսական յուղը պահպանի օգտակար հատկությունները, պետք է իր բնական վիճակում լինի և ջերմային մշակման չենթարկվի: Այն մարդիկ, ովքեր հետևում են առողջ սննդակարգի կանոններին, տապակած ուտեստներ պետք է հազվադեպ ուտեն:
Եթե ցանկանում եք առողջությունը պահպանել, գոնե պակասեցրեք տապակայի յուղը: Մի՛ մոռացեք նաև, որ սնունդը պատրաստելու տարրեր եղանակներ կան՝ շոգեխաշելու, ջեռոցում պատրաստելու, խորովելու և այլ միջոցներով: Իսկ ինչ վերաբերում է օգտակարությանը, ապա արևածաղկի յուղլն էլ, ինչպես բոլոր բուսական յուղերն, ունի իր արժանիքները: Տարածել... Նմանատիպ նյութերՆոր նյութերՄիացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ
| |