Սրճային տորթ
29.09.2013, 19:09
 

   kiss.am


Սրճային տորթ

Ի՞նչ է անհրաժեշտ

0,75 բաժակ ալյուր
1 ճաշի գդալ շատ մանր աղացած սուրճ
3 ձու
0,5 բաժակ շաքարի փոշի
0,5 ճաշի գդալ կարագ
Կրեմի համար 
0,75 բաժակ փափուկ սերուցքային պանիր 
1 ճաշի գդալ բաց գույնի մեղր
1 ճաշի գդալ սուրճի լիկյոր
0,25 բաժակ թարմ կոճապղպեղի քերած արմատ
Գլազուրի համար
0,5 բաժակ շաքարի փոշի
1,5 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
1 ձվի սպիտակուց
1 թեյի գդալ կակաոյի փոշի

Չափաբաժին 10

Պատրաստման ժամանակը 1 ժամ 30 րոպե

Ինչպե՞ս պատրաստել

1. Պատրաստել խմոր։ Սուրճը և մաղած ալյուրը խառնել իրար։ Ձվերը և շաքարի փոշին լավ հարել մինչև խիտ զանգվածի վերածվելը, զգուշորեն ալյուրի և սուրճի խառնուրդը ավելացնել ստացված զանգվածին և մինչև միատարր դառնալը խառնել։ 

2. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 190°С։ Կաղապարը յուղել և լցնել խմորը։ Թխել 30-35 րոպե։ Հանել և թողնել, որ սառչի։

3. Պատրաստել կրեմը։ Սերուցքային պանիրը և մեղրը հարել մինչև միատարր դառնալը։ Ավելացնել լիկյորն ու կոճապղպեղը։ Խառնել։

4. Խմորը երկու շերտի բաժանել։ Մի շերտը պատել կրեմով, վրան դնել երկրորդը։

5. Գլազուրի համար սպիտակուցները հարել շաքարի փոշու և կիտրոնի հյութի հետ։ Տորթի մակերեսը պատել գլազուրի 3/4-ով։ 

6. Մնացած գլազուրը խառնել կակաոյի հետ։ Ստացված զանգվածով նախշեր անել տորթի մակերեսին։  Զարդարել սուրճի հատիկներով։



Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 80հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: ԽՈՀԱՆՈՑ | Ավելացրեց: Admin | Տեգեր: Խոհանոց, տորթեր
Դիտումներ: 3063 | Բեռնումներ: 0 | Վարկանիշ: 0.0/0
Կայքն իր գործունեությունը տեղափոխել է «Ժամանց և Տեղեկատվություն» YouTube-յան ալիք: Շուտով դուք կվերահասցեավորվեք մեր erkusov.com ֆեյսբուքյան էջ: Միացեք 125հզ.+ բաժանորդներին:
Սեղմիր Հավանել և կարդա հետաքրքիր նյութեր

Լավ